Browsing by Author "Yıldırım, Metin"
Now showing items 1-8 of 8
-
Application of lactococcin BZ and enterocin KP against Listeria monocytogenes in milk as biopreservation agents
Yıldırım, Zeliha; Öncül, Nilgün; Yıldırım, Metin; Karabıyıklı, Şeniz (Akademiai Kiado Rt., 2016)This study was performed to evaluate the effect of lactococcin BZ and enterocin KP against Listeria monocytogenes ATCC 7644 in skim (0.1%), half (1.5%), and full fat (3.0%) UHT milks. The milk samples were inoculated with ... -
Dietil pirokarbonat, homosistein tiyolakton ve metilglioksal ile modifiye edilen nisinin özellikleri
Özer, Ezgi Demir (Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018)Dietil pirokarbonat (DEPK), homosistein tiyolakton (HSTL) ve metilglioksal (MG) ile modifiye edilen nisinin bazı özelliklerinin incelenmesi bu tez çalışmasının temel amacını oluşturmuştur. Ticari nisin, diklorametan ile ... -
Dietil pirokarbonat, homosistein tiyolakton ve metilglioksal ile modifiye edilen nisinin özellikleri
Demir Özer, Ezgi (Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018)Dietil pirokarbonat (DEPK), homosistein tiyolakton (HSTL) ve metilglioksal (MG) ile modifiye edilen nisinin bazı özelliklerinin incelenmesi bu tez çalışmasının temel amacını oluşturmuştur. Ticari nisin, diklorametan ile ... -
Kazein hidrolizatlarının işlevsel özellikleri
Ömeroğlu, Leyla (Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018)Bu çalışmanın amacı, tripsin (T) ve Neutrase (N) enzimleri yardımıyla farklı düzeylerde (%1, 5 ve 10) hidrolize edilen asit kazein (AK) hidrolizatları ile hazırlanan protein-peptit ve peptit-peptit etkileşimlerine ait ... -
Kazein hidrolizatlarının işlevsel özellikleri
Ömeroğlu, Leyla (Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018)Bu çalışmanın amacı, tripsin (T) ve Neutrase (N) enzimleri yardımıyla farklı düzeylerde (%1, 5 ve 10) hidrolize edilen asit kazein (AK) hidrolizatları ile hazırlanan protein-peptit ve peptit-peptit etkileşimlerine ait ... -
Kazein hidrolizatının tulum peynirinde kullanılması
Varol, Semra (Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)Bu çalışmanın amacı, Neutrase enzimi ile %10 düzeyinde hidrolize edilen sodyum kazeinat ilavesinin Tulum peynirinin bazı özellikleri üzerine etkisini incelemektir. Bu amaçla telemeye, kurumaddesinin %0 (kontrol), %2,5 (25H) ... -
Kurutulmuş kefir danesi ilave edilen sütten yoğurt üretimi
Çoban, Fatma (Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü, 2017)Bu çalışmada, kurutulmuş kefir danesi ilave edilen rekonstitüe sütten üretilen set tipi yoğurdun çeşitli niteliklerinin incelenmesi amaçlanmıştır. Bu doğrultuda, ısıl işlemden önce %0 (kontrol), %0,1, %0,2 ve %0,3 ... -
Kurutulmuş kefir danesi ilave edilen sütten yoğurt üretimi
Çoban, Fatma (Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü, 2017)Bu çalışmada, kurutulmuş kefir danesi ilave edilen rekonstitüe sütten üretilen set tipi yoğurdun çeşitli niteliklerinin incelenmesi amaçlanmıştır. Bu doğrultuda, ısıl işlemden önce %0 (kontrol), %0,1, %0,2 ve %0,3 oranlarında ...