• Türkçe
    • English
  • English 
    • Türkçe
    • English
  • Login
Search 
  •   DSpace Home
  • Search
  •   DSpace Home
  • Search
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Search

Show Advanced FiltersHide Advanced Filters

Filters

Use filters to refine the search results.

Now showing items 1-7 of 7

  • Sort Options:
  • Relevance
  • Title Asc
  • Title Desc
  • Issue Date Asc
  • Issue Date Desc
  • Results Per Page:
  • 5
  • 10
  • 20
  • 40
  • 60
  • 80
  • 100

Laktokoksin BZ ve Enterosin KP’nin Yoğurt Kültürlerinin Aktivitesi Üzerine Etkisi 

Nilgün Öncül; Zeliha Yıldırım; Metin Yıldırım (2015)
Bu çalışmada, Lactococcus lactis spp. lactis BZ ve Enterococcus faecalis KP’den elde edilen laktokoksin BZ ve enterosin KP (1600 AU/mL) bakteriyosinlerinin üç farklı yoğurt kültürlerine (Y1, Y2: CHR Hansen, Danimarka, Y3: ...

Enterosin KP’nin Antibakteriyal Aktivitesi Üzerine Para-Hidroksi-Benzoik Asit ile Propil-Parabenin Sinerjit Etkisi 

Zeliha Yıldırım; Yaselin İlk; Metin Yıldırım (2014)
Bu çalışmada, Enterococcus faecalis KP tarafından üretilen enterosin KP’nin inhibitör aktivitesi üzerine gıda koruyucularından p-hidroksi-benzoik asit ve propil-parabenin etkisi incelenmiştir. Test mikroorganizması olarak ...

Kuşburnu Marmelatlarının Bazı Fizikokimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi 

Ayşe Özbey; Nilgün Öncül; Kader Tokatlı; Metin Yıldırım; Zeliha Yıldırım (2017)
Bu araştırmada; Tokat ili ve çevresinde yöresel yöntemlerle veya endüstriyel olarak üretilen 30 adet kuşburnu marmeladının bazı fizikokimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri ile antioksidan kapasitesi belirlenmiştir. ...

ENTEROSİN KP'NİN İNHİBİTÖR AKTİVİTESİ ÜZERİNE SODYUM KLORÜR VE ASİTLİĞİN ETKİSİ 

Zeliha Yıldırım; Yaselin İlk; Metin Yıldırım (2017)
Bu çalışmada, Enterococcus faecalis KP tarafından üretilen enterosin KP'nin inhibitör aktivitesi ve spektrumu üzerine NaCl ile pH'nın etkisi incelenmiştir. Test mikroorganizması olarak Lactobacillus plantarum, Listeria ...

AMİGDALİN VE ÖZELLİKLERİ 

Mehtap Çelik; Metin Yıldırım (2017)
Doğada en çok karşılaşılan siyanojenik glikozit olan amigdalin kayısı, badem, kiraz, elma, erik, armut ve şeftali gibi meyvelerin çekirdeklerinde bulunur. Amigdalin, D(-)-mandelonitril-?-D-gentiobiyozit, D(-)amigdalin, ...

KİTOSAN VE ANTİMİKROBİYAL ÖZELLİKLERİ 

Zeliha Yıldırım; Nilgün Öncül; Metin Yıldırım (2016)
Kitosan, kitinin kısmen veya tamamen deastilasyonuyla elde edilen değişik moleküler ağrılıktaki bileşikler için kullanılan genel bir terimdir. Doğada yaygın ve bol miktarda bulunması, yüksek canlılara karşı toksik etki ...

PATATES PROTEİNLERİ 

Mehtap Çelik; Metin Yıldırım; Zeliha Yıldırım (2015)
Taze patates yumrusu yaklaşık % 1,5-4,0 oranında protein içermektedir. Patates proteinleri özellikle aspartik asit ve glutamik asitçe zengin olup lösin, valin, alanin, lizin ve arjinin aminoasitlerini de önemli miktarlarda ...



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeDepartmentPublisherCategoryLanguageAccess Type

My Account

LoginRegister

Discover

Author
Metin Yıldırım (7)
Zeliha Yıldırım (6)Nilgün Öncül (3)Mehtap Çelik (2)Yaselin İlk (2)... View MoreSubject
Ortak Disiplinler (7)
Mühendislik (4)Gıda Bilimi ve Teknolojisi (3)Ziraat (3)... View MoreDate Issued2017 (3)2015 (2)2014 (1)2016 (1)Has File(s)false (7)

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Policy || Guide || Library || Niğde Ömer Halisdemir University || OAI-PMH ||

Ömer Halisdemir Üniversitesi Sabiha Şahenk Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Niğde, Turkey
If you find any errors in content please report us

Creative Commons License
DSpace@OHU by Niğde Ömer Halisdemir University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@OHU:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.