Search
Now showing items 1-7 of 7
Laktokoksin BZ ve Enterosin KP’nin Yoğurt Kültürlerinin Aktivitesi Üzerine Etkisi
(2015)
Bu çalışmada, Lactococcus lactis spp. lactis BZ ve Enterococcus faecalis KP’den elde edilen laktokoksin BZ ve enterosin KP (1600 AU/mL) bakteriyosinlerinin üç farklı yoğurt kültürlerine (Y1, Y2: CHR Hansen, Danimarka, Y3: ...
Enterosin KP’nin Antibakteriyal Aktivitesi Üzerine Para-Hidroksi-Benzoik Asit ile Propil-Parabenin Sinerjit Etkisi
(2014)
Bu çalışmada, Enterococcus faecalis KP tarafından üretilen enterosin KP’nin inhibitör aktivitesi üzerine gıda koruyucularından p-hidroksi-benzoik asit ve propil-parabenin etkisi incelenmiştir. Test mikroorganizması olarak ...
Kuşburnu Marmelatlarının Bazı Fizikokimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi
(2017)
Bu araştırmada; Tokat ili ve çevresinde yöresel yöntemlerle veya endüstriyel olarak üretilen 30 adet kuşburnu marmeladının bazı fizikokimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri ile antioksidan kapasitesi belirlenmiştir. ...
ENTEROSİN KP'NİN İNHİBİTÖR AKTİVİTESİ ÜZERİNE SODYUM KLORÜR VE ASİTLİĞİN ETKİSİ
(2017)
Bu çalışmada, Enterococcus faecalis KP tarafından üretilen enterosin KP'nin inhibitör aktivitesi ve spektrumu üzerine NaCl ile pH'nın etkisi incelenmiştir. Test mikroorganizması olarak Lactobacillus plantarum, Listeria ...
Sivas İlindeki Bazı Süt İşletmelerine Gelen Sütlerin Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi
(2017)
Bu araştırmada Sivas ilinde bulunan 5 süt fabrikasının depo tankından temin edilen 50 adet süt örneğinin fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri belirlenmeye çalışılmıştır. Araştırma sonucunda süt örneklerinin pH, ...
KİTOSAN VE ANTİMİKROBİYAL ÖZELLİKLERİ
(2016)
Kitosan, kitinin kısmen veya tamamen deastilasyonuyla elde edilen değişik moleküler ağrılıktaki bileşikler için kullanılan genel bir terimdir. Doğada yaygın ve bol miktarda bulunması, yüksek canlılara karşı toksik etki ...
PATATES PROTEİNLERİ
(2015)
Taze patates yumrusu yaklaşık % 1,5-4,0 oranında protein içermektedir. Patates proteinleri özellikle aspartik asit ve glutamik asitçe zengin olup lösin, valin, alanin, lizin ve arjinin aminoasitlerini de önemli miktarlarda ...