• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace@ÖHÜ
  • Rektörlüğe Bağlı Birimler
  • Öksüz Yayınlar
  • Öksüz Yayınlar Koleksiyonu - WoS
  • Öğe Göster
  •   DSpace@ÖHÜ
  • Rektörlüğe Bağlı Birimler
  • Öksüz Yayınlar
  • Öksüz Yayınlar Koleksiyonu - WoS
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Synthesis, characterization, thermal stability and electrochemical properties of ortho-imine-functionalized oligophenol via enzymatic oxidative polycondensation

Erişim

info:eu-repo/semantics/closedAccess

Tarih

2016

Yazar

Kumbul, Altug
Gokturk, Ersen
Sahmetlioglu, Ertugrul

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Ortho-imine functionalized oligophenol was synthesized via enzymatic polymerization of 2-((4-nitrophenylimino) methyl) phenol (NPIMP). Enzymatic polymerization was catalyzed by Horseradish peroxidase (HRP) enzyme and hydrogen peroxide (H2O2) oxidizer yielded oligophenol with imine functionality on the side-chain. Effects of various factors including reaction pH, temperature and solvent system on the polymerization were studied. Optimum polymerization with the highest yield (96 %) and number-average molecular weight (M-n = 7300 g/mol, degree of polymerization approximate to 30) was accomplished using equivolume mixture of acetone/pH 7.0 phosphate buffer medium at 35 degrees C in 24 h under air. Characterization of the resulting oligomer was accomplished by ultraviolet-visible spectroscopy (UV-Vis), fourier transform infrared spectroscopy (FT-IR), H-1 and C-13 nuclear magnetic resonance (H-1 and C-13 NMR), thermogravimetric analysis (TGA), differential scanning calorimetry (DSC), cyclic voltammetry (CV) and gel permeation chromatography (GPC). The polymerization involved elimination of hydrogen from NPIMP, and the oligomer possessed phenolic -OH end groups. The oligomer backbone was composed of oxyphenylene and phenylene repeat units. The optical band gaps (Eg) of NPIMP and oligo(NPIMP) were measured as 3.21 and 3.39 Eg, respectively. Thermal stability of the oligo(NPIMP) was also found to be relatively high, and lost 5 % of its mass at 175 degrees C and lost 50 % of its mass at 600 degrees C.

Kaynak

JOURNAL OF POLYMER RESEARCH

Cilt

23

Sayı

3

Bağlantı

https://dx.doi.org/10.1007/s10965-016-0953-1
https://hdl.handle.net/11480/3694

Koleksiyonlar

  • Makale Koleksiyonu [2055]
  • Öksüz Yayınlar Koleksiyonu - Scopus [2338]
  • Öksüz Yayınlar Koleksiyonu - WoS [2361]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@ÖHÜ

by OpenAIRE
Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreKurum Yazarına GöreORCID'e GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreKurum Yazarına GöreORCID'e GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim Şekli

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Rehber || Kütüphane || Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ömer Halisdemir Üniversitesi Sabiha Şahenk Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Niğde, Turkey
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

Creative Commons License
DSpace@ÖHÜ by Niğde Ömer Halisdemir University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@ÖHÜ:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.